Halli-Hallo

Udgivet af lewn

Beskrivelse

Der tegnes en cirkel, hvor alle deltagerne skal stå i. Der vælges en spørger, som står i midten med bolden. Spørgeren kaster bolden til en af de andre, der står i en cirkel rundt om, og siger fx: “Et pigenavn der starter med P”, hvis hun fx tænker på Pia. Den der har fået bolden kaster den tilbage og prøver at gætte på et pigenavn. Svares der forkert kaster spørgeren bolden videre igen og igen.

Når der svares rigtigt, kaster spøgeren bolden i vejret, i det hun råber Halli og løber fra stedet, så hurtigt som muligt. Den der gættede rigtigt skal gribe bolden og råbe Hallo, og spørgeren må ikke løbe længere.

Den der gættede rigtigt tager nu 3 kæmpe skridt ud mod spørgeren, lægger den lille sten på foden og slynger den hen i nærheden af spørgeren og stiller sig hvor stenen lander. Til sidst spytter han og stiller sig der hvor spytklatten lander. Det gælder om at komme så tæt på spørgeren som muligt.

Spørgeren holder nu armene frem i en ring, og det gælder om at ramme ned i ringen. Rammer han, bliver han den nye spørger. Rammer han ikke, er spørgeren fortsat spørger i næste runde.

Det gælder

Det gælder om at være spørger

Slutter når

Legen kan fortsætte i det uendelige

Alternativ beskrivelse

Man er 2-10 spillere. Der er 1 leder og resten er medspillere. Der skal bruges en bold. Lederen finder på en ting i sit hovede og siger om det er en plante, en ting, eller lignende og om det er inde eller ude ting osv. Så kaster lederen bolden til en medspiller og siger hvad tingen/personen starter med for bogstav og medspilleren gætter og kaster tilbage. Hvis forkert siger næste bogstav i tingen/personen og kaster tilbage til en anden medspiller og hvis rigtig gæt kaster man tilbage og lederen siger halli og løber medspilleren skal fange bolden og sige hallo og lederen skal stoppe. man har 3 skridt og 1 spyt klat lederen åbner armende og medspilleren skal ramme i gennem. Hvis ikke bliver man leder og skal finde ny ting/person og hvis man rammer er medspilleren blevet leder og lederen medspiller, osv.

Materialer: en bold og 2-10 personer

Inde/ude: Udendøre

Sted: bil frit område

Bemærk: kast ikke bolden for langt væk


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *