(let forsinket nytårstale)

Udgivet af lewn

Kære støvere og drager!

Nu er det gamle år skredet i svinget, og vi er skredet med med alle vores fejl og mangler. Her står vi så, og kan hverken begribe det, der forsvandt, eller gribe det, der kommer. Vi skal huske at være gode ved hinanden. Det gælder alle. Allerede nu tegner der sig mange udfordringer for os og vores og resten af menneskeheden. Det kan så let gå galt. Det skal der gøres noget ved. Jeg har tillid til jer. Hermed også være sagt, at du kan gøre en forskel. Du kan bl.a. huske på, at det, du siger, gælder. At når du gør en indsats, så gør du det alene. Derfor er der brug for en stærk leder. Det er logik for burhøns. Jeg er sikker på, at I forstår, hvad jeg siger.

Det gamle år har bragt mange glæder og nye bekymringer. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at dvæle lidt ved det gode, der er sket. Jeg er sikker på, at I forstår mig, når jeg siger, at det var en lykkelig begivenhed, da familien blev større. Det er sådan noget, der giver mening til tilværelsen. Man kan glæde sig sammen. Her i august lå jeg ved Viborg, og gloede henover markerne, og naturen var smuk. Sådanne øjeblikke skal man huske på, fordi de er lette at glemme, når man tænker på noget andet. Jeg drømte senere på måneden, at jeg var et får, og jeg følte lykken. Det er jeg glad for at kunne dele med Jer. Jeg håber, at det kommende år vil bringe lignende drømme til alle, der har svært ved at finde fodfæste i denne hypermoderne og -komplekse verden, hvor alting går meget hurtigt. Det er så svært at finde ud af, hvem man er. Man bliver så let angst.

Det ser ud som om, at der er skandaler på færde.

Jeg vil også gerne sende en hilsen til alle dem, der falder helt ved siden af. Jeg håber med hele min krop, at 2008 vil bringe lys, glæde og fremgang.

Personligt kan jeg sige, at jeg i det forgangne er blevet opmærksom på, at man skal tage det alvorligt når folk beklager sig. Det er ofte med god grund, og derfor er det vigtigt at lytte – også selvom folks klager kan virke ubetydelige. De dække ofte over noget mere alvorligt, der er galt. Det kan f.eks. være ondt i sjælen, de stigende olie- og guldpriser. Aktie- og boligmarkedet, der står overfor kollaps. Man kan sige, at vi på mange måde allerede står midt i det. Tro derfor ikke på bankmændene, når de taler om korrektioner. Det, der er på færde, er langt mere omfattende.

Vi må vedblive med at ruste os. Det er dumt at tro, at det bliver lettere bare fordi, der står 2008 i højre hjørne af avisen i stedet for 2007. Derfor må vi tage det meget alvorligt. Men det er jeg sikker på, at vi kan, hvis bare vi arbejder sammen og føler fællesskab. Jeg har tænkt over, at et årsskifte er en god anledning til at føle fællesskab. Jeg lider med jer.

GODT NYTÅR!


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *