Slagtryk

Udgivet af lewn

Slagtryk er en blanding af blog og Hvedekorn. En tremandsredaktion udvælger et par gange om ugen blandt de sikkert mange tilsendte tekster (og en sjælden gang: andre netobjekter) og udfører elektronisk tryk. Det har hastighed til forskel fra det traditionelle litteraturtidsskrift, hvilket for især unge spirer er en enorm fordel. Frihed fra den evige ventetid og initiering til det store prætentiøse. Med hastigheden og det generelt brede kvalitetskriterie (hvilket altid skal fejres!) følger også en svingende kvalitet – men det tilgiver jeg gerne, når den gamle litteratur endelig har fået sig et bud på, hvordan internettet kan udnyttes som andet og mere end endnu en salgskanal. Og så bliver man ikke spist af en dominerende redaktør ved af at udkomme der. Slagtryk er et tidsskrift, der er på de kommende forfatteres side.

Til tidsskriftets eksistens knytter der sig en allerede antydet diskussion, der i grove træk angår litteraturens (og tidsskriftets) fremtid og sameksistens med nettet .  Slagtryk forholder sig primært til distributionen, som er åben, hurtig og gratis – og mindre til mediets muligheder for alternative æstetikker. Måske fordi redaktionen forholder sig mere til litteraturens eksistens end til internetlitteraturen: spørgsmålet er også, om internetlitteratur eller litteratur på nettet eller whatever ikke netop vil ligne noget andet, nemlig netop netkunst: der forholder sig til sit medie: der er tværmedialt, interaktionelt, åbent og  ikke-lineært: Men det kræver forfattere (og redaktører!), der mester det medie – og dets sprog: kodningen. Eller hvad?

Slagtrykredaktør (og digter) Erik Scherz Andersen og bloggisten Caspar Eric er altid gode for den diskussion. Se f.eks. her.

Jeg lover hermed en liste over forsøg og forsøgsvis kategorisering af de mellemformer (ml. den gamle litteratur og … computer/netart?), jeg kan få øje på.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *