6

Udgivet af lewn

Blandt de ting som de tre partistiftere får tiden til at gå på morsom vis med, når de ikke taler med pressen, er at lave udkast til den demokratiske trosbekendelse. Det er ikke bare fornøjeligt at finde den rette balance mellem en vis højtidelighed og samtidig holde en hyggelig tone, men det glæder dem også, når en sætning sidder lige på kornet. Efter tre måneders arbejde er de klar med et udkast, som de dog ikke præsenterer for offentligheden. ‘Det skal være en gave til det danske folk, som tak når vi har fået magten’, bestemmer den demokratiske fundamentalisme. Virkeligheden er dog ikke helt tilfreds med resultatet, som hun mener er for højtflyvende. ‘Demokratiet handler også om helt almindelige hverdagsting – skolebestyrelser og foreninger f.eks.’, forsøger hun. Men den er den demokratiske fundamentalisme ikke med på, da han mener, at det vil udvande ceremonien, at ordene er for grimme, at der hellere skulle noget mere med om, hvor velgørende demokratiet er, at trosbekendelsen i virkeligheden er for kort. ‘Demokratiet er vores eneste værn mod alt der degenerer mennesker. Det er for vigtigt og for smukt til at smudse til med småligheder’, siger han.

 

Udkast til demokratisk trosbekendelse for alle nye danskere

 

Jeg bekender mig til demokratiet, det danske folkestyre og den danske grundlov.

Jeg forsager alt, der ikke er demokratisk, og forstår, at demokratiet står over min gud.

Jeg er taknemmelig for, at demokratiet giver mig frihed til at tale, frihed til at tænke, frihed til at tro og frihed til at samles.

Jeg bekender mig til ligestilling mellem kønnene, mellem religionerne og mellem alle mennesker i Danmark.

Jeg har uddrevet alle udemokratiske værdier fra mit sind, og er taknemlig for, at demokratiet har givet mig styrke til at bekæmpe fanatisme, fundamentalisme og alt der er ondt.

Jeg er klar til tage kampen op med min familie, mit hjemland og min kultur, skulle disse stå i vejen for demokratiet.

Jeg sætter mit kryds med glæde og forstår, at politikerne repræsenterer mine interesser.

Jeg kan med stolthed sige, at jeg er demokrat, at jeg er dansk og at jeg påtager mig mine demokratiske pligter som borger i det danske demokrati.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *