konkurrence

Udgivet af lewn

Senere får den demokratiske fundamentalisme den demokratiske idé, at den demokratiske trosbekendelse for alle nye danskere selvfølgelig ikke skal skrives af magtens folk, men af folket selv. Han får som altid hurtigt overbevist de andre, der under overfladen slet ikke var glade ved det udkast, de selv havde været med til at skrive, overbevist. Selv partiledere kan skamme sig over deres egen skrift. Idéen skaber dog visse logistiske problemer. Hvordan kan folket skrive én trosbekendelse sammen? Det kan ikke lade sig gøre, men så får virkeligheden en genial idé: Vi udskriver en konkurrence!, nærmest råber hun begejstret, da først idéen har tikket ind i hendes hoved. Perfekt, det giver også en masse at skrive om for pressen, tilføjer selvglæden. Som sagt så gjort:

 

Konkurrence

Nyt Parti indbyder hermed til konkurrence om at skrive den demokratiske trosbekendelse, som som omtalt i partiprogrammet vil blive et centralt punkt i det at blive optaget i det danske folk, hvis Nyt Parti får magt som agt. I så fald vil vinderteksten blive Danmarks nye officielle tekst, der sammen med Grundloven bliver Danmarks fundament og værn mod fundamentalisme og udemokratisk kultur.

 

Alle kan deltage
Længe har det at formulere sig i offentligheden været forbeholdt den kulturelle elite, som vi brug for for at blive globale vindere, men som led i bestræbelserne på at demokratisere offentligheden må vige pladsen for folket. Derfor er konkurrencen åben for alle og vinderteksten vil blive udpeget af folket ved en internetafstemning blandt de bedste trosbekendelser, der over en kortere periode vil blive offentliggjort på http://lewn.wordpress.com. At konkurrencen foregår på en relativ ukendt blog er blot for at understrege og hylde det nye demokratiske medie, bloggen, hvor menigmand såvel som alle højt på strå kan debattere og mødes på lige fod.

 

Indhold
Det siger sig selv og er åbent for fortolkning.

 

Format
Som udgangspunkt kan den demokratiske trosbekendelse have hvilken form det skal være. Man må dog påtænke, at den rent praktisk skal kunne reciteres ved en offentlig ceremoni med en del deltagere. Derfor skal den ikke være for lang. Den skal på den anden side heller ikke være for kort, da det er vigtigt, at der er plads til at et vist indhold skal kunne udfolde sig. Man kan finde inspiration i den kristne trosbekendelse eller forskellige manifester.

 

Gevinsten
Der er ingen præmier, men man må være forberedt på at stille op til et pressemøde og få sit billede i avisen. Derudover er det en enorm ære og vil se godt ud på ethvert cv og eftermæle.

 

Hvordan deltager jeg?
Du sender dit forslag til nytparti@gmail.com, hvorefter du vil modtage en kvittering. Hvis din tekst bliver blandt de udvalgte bedste tekster vil du få nærmere besked om, hvornår den bliver offentliggjort.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *