Kort historie for almindelige danskere i 30’erne.

Udgivet af lewn

Slip min skulder!, siger hun, men jeg vil jo ikke gøre hende ondt, det skal hun forstå. Så jeg siger, at hun skal høre på mig, at hun skal høre på mig først. Iben, hør på mig, siger jeg. Hun kigger væk. Hun ryster. Jeg slipper hendes skulder, og hun vælter forover. Det er dig, jeg elsker, siger jeg. Hun kravler et par meter på alle fire, før hun vender sig om og kigger på mig. Hendes øjne er røde, men hendes stemme er skinger. Du er et røvhul, Lars-Emil, at du ved det.

Grunden til, at jeg er et røvhul, er, at jeg har opført mig som et røvhul. Jeg har bollet udenom. Jeg er gået på druk i stedet for, at overholde vores aftaler. Jeg har slået hende i afmagt. Jeg har glemt at give hende blomster. Jeg ved det godt. Jeg samler mig.

Lars-Emil: Jeg ved det godt, jeg er ked af det.
Iben: Idiot!
Lars-Emil: Ja, jeg er en idiot, det skal ikke ske igen.
Iben: Det er for meget. Jeg kan ikke klare det.
Lars-Emil: Hvad kan jeg gøre, for at gøre det godt igen?
Iben: Du kan ikke gøre noget: Vi to, vi er færdige.
Lars-Emil: Jeg elsker dig.
Iben: Knep dig selv!
Lars-Emil: Men hvad med vores barn?
Iben: Der bliver ikke noget vores barn.
Lars-Emil: Du må ikke gå.

Hun har rejst sig op, stadig et par meter fra mig. Begge hendes næver er knyttede. Hendes muskler er spændte, og kjolen er revet halvt af: Ibens ene bryst er blottet. Hele kroppen dirrer. Hun er ikke så langt henne, at det gør noget.

Forhistorien er kort. Vi var til reception på forlaget, og der var et uheldigt sammentræf af mennesker: Iben, Lone, hendes kæreste og undertegnet. Tingene bliver hurtigt kompliceret, når man blander menneskene forkert.

Jeg sætter mig ned, tænder en cigaret og kaster pakken hen til hende. Jeg siger, at det hele skal blive anderledes. Det bliver ikke som før, det lover jeg dig, siger jeg og krydser benene for at skjule min erektion.

Hun tar en cigaret fra pakken, tænder den, og så slår hun mig ihjel med en pistol, som hun trækker frem bag bøgerne på reolen. Bare sådan.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *