19/1-24: Øvelser i fonologisk opmærksomhed

TID OG STED: 19. januar kl. 20.00. Eliaskirken, Vesterbro

OVERGANGE OG FORBINDELSE TIL NATUREN er temaet, når vi for fjerde gang mødes til spoken word koncertrækken ‘Øvelser i fonologisk opmærksomhed – forfattere og musikkere i samtaler mellem ord og lyd’.

Medvirkende:
Aftenens første koncert: Lars-Emil Woetman (forfatter) + Adam Woer (musiker).
Aftenens anden koncert: Nicolaj Stochholm (forfatter) + Anders rex (Music By Idiots)

Der vil være pause mellem aftenens to koncerter, hvor der serveres øl/vand/vin.

Fri entré

Øvelser i fonologisk opmærksomhed 1-4 er en række spoken word koncerter, hvor vi matcher musikere og forfattere, og beder dem om at lade deres respektive arbejde inspirere hinanden. Det er en samtale mellem kunstformer, mellem lyd og ord, hvor øvelsen består i noget så enkelt som at lytte.

Navnet: ”Øvelser i fonologisk opmærksomhed” henviser til læren om sproglyde og reglerne for deres udtale, og ambitionen bag eventrækken er således, at mødet mellem musik og lyrik vil skabe nye forståelser af kunstformerne – såvel som give rum til eftertanke, i en ellers stimulipotent tid. Og med kirkerummet som rutineret facilitator, der i århundreder har understøttet mødet mellem ord og lyd, håber vi på at skabe et rum, hvor det møde formidles på en mere kontemporær måde.
Kunstnerne:

Nicolaj Stochholm
Har siden 1991 udgivet digtsamlinger, der alle udmærker sig ved deres insisteren på den rytmiske digteriske form, ved metaforreflektioner, billedstærke tekster og en forkærlighed ofr det paradoksale og tvetydige udtryk. Det er de store digteriske temaer som dødsangst, natur, splittelse, selvfølelse der slås an. Han er bl.a blevet tildelt Michael Strunge Prisen (1994), Jan Sonnergaards Mindelegat (2019), Statens Kunstfonds livsvarige ydelse (2021) og meget mere. Lige nu er han aktuel med digtsamlingen Det regelmæssige (2023).

Anders rex (Music By Idiots)
Er sanger, guitarist, pianist, komponist, tekstforfatter og producer, der startede sin musikalske karriere i Københavns punkmiljø med bandet Mad Gustav Band. Siden har han udover traditionelle koncerter og pladeudgivelser, produceret dansevideoen The endless sea (2018), komponeret musik til Japansk dukketeater, opført droner i Svenske malmminer, laver musik til diverse film, samarbejdet med Damo Suzuki, Sonic Boom, PeterPeter og meget meget mere. Lige nu er han aktuel med singlen Gospel of Querelle med banded Music By Idiots.

Lars-Emil Woetmanns
position er outsideren på godt og ondt. Han har siden 2000 performet sin poesi på diverse scener, men tog først tilløb til en egentlig udgivelse i 2018, hvor debuten Af det almene udkom. Hans poesi er knækket og bumlet, og tager livtag om magten, positioner. Han er aktuel med digtsamlingen Gyldne lilje, som i Weekendavisen blev beskrevet som ”immer uroligt, rastløst (…), og det er virkelig afgørende, sprogligt originalt, med sådan et sært, excentrisk blink i den knuste, mosbegroede monokel”. Gyldne lilje, som er det værk han vil læse op fra, handler om sorgen over et tab af en forældre – men også om at gro sammen med verden.

Adam Woer
er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 2018 og har blandt andet udgivet avantgarde jazzalbummet ”Red Howl” og lydværkerne ”Office Symphony no. 1” + ”ANGST KØBENHAVN”.

Skriv en kommentar